Minden a haj olajozásáról

Haj olajozása – mi az?

Valószínűleg ez az első kérdés, ami eszedbe jut, ha a‘haj olajozása’kifejezést hallod.

MIT JEENT VALÓJÁBAN A HAJ OLAJOZÁSA?

Összességében – természetes olajok használatát jelenti a hajon és fejbőrön. Győződj meg róla, hogy az általad használt olaj finomítatlan és hidegen préselt– csak akkor lesz alkalmas nem csak az étkezésre, hanem a szépészeti kezelésre is. Ráadásul nem veszíti el értékes tulajdonságait, a vitaminokat és ásványi anyagokat.

A hajolajok alkalmazása hasonló a hajbalzsamok és maszkok használatához.

Az egyetlen különbség két kérdést érint:

első: a felhasznált készítmények típusa (a drogériában vásárolt hajmaszk helyett olajokat használsz).

Másrészt a haj maszkok csak a haj külső rétegén hatnak, míg a hajolaj kedvezően hat a hajra, a fejbőrre és a hajhagymákra. Ne feledd, hogy az olajt a fejbőrön is alkalmazni kell.

Hogyan kell elvégezni a haj olajozását?

Óvatosan! Megfelelő hajolajra lesz szükséged és …..hajra! Azonban a két legfontosabb rész kivételével néhány kütyüre is szükséged lesz:

MI SZÜKSÉGES A HAJ OLAJOZÁSÁRA?

1. Törölköző – alkalmazás során befedi a karjaid; később körbetekerheted vele a hajad, ahhoz, hogy az olaj jobban működjön. Emlékezz, hogy a természetes olajok szeretik a hőt, ezért be kell takarni egy…

2 … műanyag tussoló sapkával. Ez a kiegészítő akkor is hasznos, ha éjszakára tervezed hagyni az olajt. Megakadályozza, hogy foltot hagyj a párnádon.

3. Különleges ecsetre (pl. arra, amit hajfestéshez használsz) vagy bármely kényelmes ecsetre. Ez megkönnyíti az olaj alkalmazását a fejbőrön és a hajon. Ennek köszönhetően egyenletesen lehet eloszlatni az egész hajadon. Úgy tegyél, mintha a kinövéseket festenéd: egyszerűen kezeltesd a hajad különböző részeit és oda tegyél olajt. Amikor az olaj az egész hajra kerül, használd annak egész hosszán és végezz el egy könnyed masszázst, hogy stimuláld a vérkeringést és motiváld a hajtüszőket a működésre.

4. Széles sörtéjű fésűre – segít kifésülni az olajjal befedett hajat és masszírozza a fejbőrt.

5. Kíméletes samponra. Ez fogja kimosni az olajt a hajadból. Ideális esetben természetes, nehéz szilikonok, parabének és egyéb komedogén anyagoktól mentes. Ez a sampon nem zavarja a fejbőrön zajló folyamatokat. Gyengéd baba sampont is használhatsz.

Amikor összegyűjtötted az összes hasznos eszközt, neki láthatsz a kalandnak…

HAJ OLAJOZÁSO MÓDSZEREK

Különböző hajszárítási módszerek állnak rendelkezésre, amelyek mindegyike különböző intenzitást fejt ki a hajszálakon. Hasznos mind megismerni és megtapasztalni, hogyan működnek a hajon. Valószínűleg a legjobb ötlet az, hogy többféle alternatívát alkalmazzunk az átfogó védelem és a hajregeneráció biztosítására. Ne feledd azonban, hogy a haj olajozása magába foglalja a fejbőr olajozását is – csak így biztosíthatod a teljes haj regenerálódását és erősítheted a gyökereket.

1. ÉJSZAKAI OLAJOZÁS – használd az olajt száraz vagy nedves hajon és fejbőrön (nagyon fontos!). Hagyd éjszakára, majd reggel mosd ki egy kíméletes samponnal.

2. HAJ OLAJOZÁSA HAJMOSÁS ELŐTT – az éjszakai olajozás rövid verziója. Ha nincs időd reggel hajat mosni, egyszerűen hagyd rajta rövidebb ideig. Azonban ne feledd, hogy minimum egy órára van szüksége az olajnak, hogy kifejtse hatását. Ezután megmoshatod a hajad egy kímélő samponnal.

3. HAJ OLAJOZÁSA BALZSAMMAL – Tegyél néhány csepp olajt a balzsamodba vagy hajmaszkodba. Jobb, ha SLS, SLES adalékok nélküli termékeket használsz. Mindig keresd a természetes összetevőket.

4. HAJ OLAJOZÁSA EDÉNYBŐL – hasonlít a nagymamák számára jól ismert módszerhez– haj áztatása növényi fúzióban. Ebben az esetben, tegyünk néhány csepp olajt vízzel töltött edénybe (vagy tejjel, aloé verával, gyógynövényes sörrel stb.) és áztasd benne a hajad hajmosás előtt vagy után.

5. HAJ OLAJOZÁSA PERMETTEL – olajokkal, vízzel és gyógynövények keverékével permetezheted a hajad (lehet akár csak forralt víz és olaj). Tedd a keveréket egy permetezővel felszerelt palackba, majd fújd a hajadra. Használd, amikor ragyogást szeretnél, javítani az állapotán vagy hidratálni a hajszálakat.

6. SZÁRAZ HAJ OLAJOZÁSA – ebben az esetben használd száraz hajon, hajmosás és szárítás után. Kerüld el a fejbőrt. Ezúton csillogást nyersz, táplálást és megvéded hajszálaid a káros UV sugaraktól. Ráadásul a hajad közepétől vagy csak a hajvégeken is használhatod az olajt- ez segít megakadályozni a végek töredezését.

Sőt, ne feledd, hogy a természetes olajok használata esetén a rendszeresség nagyon fontos. Ez a siker kulcsa, lehetővé teszi a haj megfelelő növekedését, alapos regenerációt és gyönyörű megjelenést biztosít.